Amzingtoko
AgarAgar

AgarAgar

Agar agar is een smaak- en reukloze stof, die van nature in de celwand van bepaalde soorten roodwier zit. Het te bereiken resultaat is bijna hetzelfde als dat van gelatine: het bindt verschillende ingrediƫnten samen en zorgt voor een gel-achtige structuur. Agar agar is bij ons verkrijgbaar als poeder of sticks.

Agar Agar Poeder: Hoe te gebruiken?

Meng agar agar poeder met 1 liter water. Voeg 250 gr suiker toe en breng het op laag vuur aan de kook. Laat het mengsel goed afkoelen in je favoriete bakvormpjes. Agar agar poeder van Cap Swallow is verkrijgbaar in verschillende kleuren: bruin, groen, oranje, rood, wit en geel.

Agar Agar Sticks: Hoe te gebruiken?

Agar agar sticks moet je eerst weken in koud water (net als bij gelatine vellen), waarna je het moet uitknijpen. Hierna kan je het oplossen in een hete vloeistof met een temperatuur van minstens 85 graden. Voeg eventueel suiker toe om als dessert te eten. Laat het mengsel goed afkoelen in je favoriete bakvormpjes.

terug